onsdag, oktober 10, 2007

Flygplan

Jaha.

Jag, Johan och Ernstson (den nya dynamiska trion) bestämde oss för att fara till flyget och fortsätta temat med kvälls/nattbilder och leka med lång slutartid. Man har ju sett en del coola bilder på Airliners.net och givetvis var vi inte sena med att försöka oss på det också.. Enda skillnaden är att det gäller att passa på! Flygtrafiken är ju inte den mest intensiva här i Kalmar.

Eftersom det är staket runt hela flygplatsen så får man ju antingen zooma järnet med kameran på stativet för att man inte ska få med nån del av staketet eller helt enkelt stoppa in objektivet i staketets hål för att det inte ska synas. Långa slutartider betyder att man måste vara mycket stadig på handen om man ska göra det sistnämnda då det kan vara allt från 4 till 30 sekunder. svårt att vara blixtstilla så länge. Jag lyckades dock få till enbart suddiga och dåliga bilder medans de andra i sällskapet lyckades mkt bättre!

Men kolla Johans och Ernstsons bilder! Klockrena!
Jag BEHÖVER en ny kamera... så är det!



Vi tog min Passat ut i mörket. Kontroll och riggning av utrustning. Grabbarna är redo!



Johan har köpt sitt stativ på Jula och det funkar riktigt bra!



Denna bilden blev inte bra. Men stockholmsplanet har precis stannat på plattan.



Trots att den blev suddig så är jag ändå mycket nöjd med den här. Bromma planet som är precis på väg att sätta ner hjulen på fast mark igen efter en kortare flygtur. 4 sekunders slutartid.



Närbild av ovansidan på en av inflygningsljuslamporna. Inga 25 watts lampor som sitter där i.

Slutsats: en trevlig kväll men åter igen så påminns jag om behovet av en ny kamera!

2 kommentarer:

Clifton sa...

Schysst att ta brommaplanet på det hållet. Känner nästan att man skall införskaffa ett stativ snarast och sedan koka en termos kaffe och göra om det hela.

Ny kamera, klart du skall ha så att du kan leka med lite olika objektiv med mera! Dessutom, hur kul är det inte att vänta på paket!

Johan a.k.a Kendo sa...

Brommaplanet ser ut som något hämtat ur närkontakt av 3:e graden! Riktigt nice!

Repris, snart!

Termos och långkalsonger, då kan vi stanna hela natten och, om vi har tur, fota hela 5-6 plan!