måndag, februari 11, 2008

Fotograferande en söndag

Jaha. Igår var det söndag. Pga manlig förkylning och ett urladdat mobilbatteri så blev vi 50% (2 av 4) av de som från början bestämt sig för att fara ut på fotosafari. Första målet var stjärnklar himmel och ta kort på stjärnor och få lite star trails. Men icke sa nicke, det var molnigt och dant så Kalmar slott fick stå värd istället. Johan styrde Passaten dit.

Det blev inga direkta bilder, men se nedan. Jag lägger även till ett citat från Gordon Ramsay, han den "elaka" kocken, på varje bild för att piffa upp det lite. Liten, stor/öppen bländare och längra slutartid ligger bakom samtliga bilder utom de 2 sista.



Efter lite undersökande så visade det sig att denna kanonen var svensk. Jag hade tidigare på kvällen sett ett program på National Geographic kanalen om pirater. Engelska kanoner var märkta med ett P ovanpå medans franska var märkta med ett V (eller om det var tvärt om?).
"- Holy shit, fuck me"



Utsikt från östra ringmuren mot gamla hamnen. Lantmännen har uppenbarligen ett par hus där borta.
"- What the fuck?"



Kalmar by night. Detta är nog den bilden jag blev mest nöjd med. Tågstationen till höger ser ut att ha en nebulosa i sig men när jag jämförde de andra bilderna jag tog här där den såg bra ut så såg resten förbaskat dåligt ut.
"- Holy shit!? Oh for fuck sake!!!"



Johan inspirerade mig när han råkade ta ett sånt här kort.
"- You are talking out of your rear! You are talking out of your rear!!"



Entrén vid första vallgraven in mot slottet. Man blir bländad av lamporna men jag gillar det ändå.
"- Oh fuck off!"



Johan har hittat något intressant?
"- Jesus christ, what the hell were you thinking? Serving mashed potatoes with apricots?!?!? Oh my god!"

Det var en trevlig avslutning på kvällen, vi hann prata mycket skit och en del allvar. Äntligen vet jag vart Färjestaden ligger..hehe (internskämt som uppstod när vi stod där)

2 kommentarer:

Andreas sa...

nöjdbilden var skitsnygg! Enten var otäck som fan!!! =)

Johan a.k.a Kendo sa...

Det blev ju bra trots att vi körde plan-B!

fuck-fuckeli-fuck-fuck-fuck!