måndag, mars 31, 2008

På väg hem


Ytterligare en dag är över och vi är tillbaka på vägen igen. 8.5 mil kvar bara. Underbart!

söndag, mars 30, 2008

Dagens bild


Dagens bild denna gången är ett kort taget från en av sonderna som NASA landat på Mars (vet dock ej vilken). Kortet visar hur en solnedgång ser ut där. Denna bilden avslutar denna veckan och nu är det dags att hoppa i bingen.

God natt!

fredag, mars 28, 2008

Sju räkor stulna i Kävlinge

En man i Kävlinge har polisanmält en fräck stöld - av sju räkor.
- Han hade plockat fram dem ur frysen, men när han skulle tillaga dem var de borta, säger biträdande närpolischef Sven Nilsson till KVP.se.

Straffet för den här kriminella handlingen måste vara fruktansvärt högt. Har du gjort några iaktagelser bör du snarast tipsa polisen.... Nu måste jag polisanmäla mina 2 strumpor som har försvunnit efter att jag tvättade sist.

Källa: Kvällsposten

Klockan 23:23


50 km/h på 3an.

onsdag, mars 26, 2008

Väderrapport från Haiti



Hahaha!

Röstningen



Det var många röster denna gången och resultatet blev som jag väntat ungefär, trodde dock att det aningen egotrippade alternativet att leva livet skulle haft ett litet övertag. Men SIFO blir säkert jätteglada nu efter denna statistika undersökningen.

Onsdag kväll


Hi-diddeli-ho!

Det har nu snart gått två veckor sedan jag började nere i Karlskrona.
Det suger fett att pendla men jag kommer aldrig flytta dit på grund utav två enkla anledningar. Nummer ett: det är en tråkig stad.
Nummer två, största anledningen: jag trivs bäst i Kalmar och här bor alla kompisar och släkt.

Jag har en sorts fadder där nere som jag följer med som en svans överallt (läs: följer med på massa möten varje dag). Jag har dock fått preliminärt veta att jag ska komma igång med mina testuppgifter nu preliminärt från vecka 14 till vecka 22 så det blir fullt upp. Tydligen är det dessutom vecka 13 nu om jag förstått allt och kalendern rätt. Ska bli skönt att komma igång med 'att.

Imorgon är det nån sorts gruppaktivitet på kvällen, efter jobbet ska vi åka nånstans i karlskrona och laga mat i mexikansk stil som sedan ska "bedömas" av en självutnämnd jury. Själv så hamnar jag i förrättsgruppen, blir intressant att se hur det går med tanke på att receptet inte var det enklaste... Så jag sätter min tro på de andra 2 eller 3 i min lilla grupp.

För övrigt, inte så mycket som händer... Det är ganska lugnt.
Jag längtar redan till helgen faktiskt.

Dags att leta fram en stavmixer inför morgondagen samt inneskor av något slag.

Förresten så köpte jag en sån där elektrisk äggkokare förra veckan. Jag vet att jag hade köpt en sån för typ 1 år sen men jag hade lämnat tillbaka den. Men när jag så idag letade i en av mina lådor så tittade den fram. Så jag har alltså 2 stycken nu, dvs jag kan "koka" typ 14 ägg samtidigt. Inte för att jag kommer göra det nån gång... men nu finns resurserna... Nej, jag skryter inte!

måndag, mars 24, 2008

Vart tog du vägen snön?

Jag satt ikväll och tittade igenom gamla kort på datorn och hittade ett par bilder från nyårsafton 2001. Det må vara ett tag sen men vintrarna på den tiden var fan så mycket bättre. Då var det 1 meter snö i december och långt in på året efter. Nu kom lite snö i slutet på mars och det har redan i princip snöat bort. Vart är världen på väg egentligen?

Se och njut! Bilderna tog jag på den tiden jag bodde hemma, det är alltså mina föräldrars tomt och gata.


Såhär ska det se ut....


Snön tynger ner grenarna på cypresserna som numera längre inte finns kvar.


Baksidan av tomten. Att säga att det är 40-50 cm med snö är inte att ta i.


Snö...

Så här kommer uppmaningen till vädergudarna, ge mig lite riktigt snöväder nu!!!

Ibland kan man bli förvånad

"Woman Goes for Leg Operation, Gets New Anus Instead"

FOX News rapporterar!
Jag skulle nog också bli ganska upprörd.
Vad kan man hitta på för liknelser....

söndag, mars 23, 2008

Trollskogen på påskaftonsdagen

Så kom äntligen dagen. De senaste två dagarna hade det lite oväntat börja snöa här i stan så det fanns en gnutta osäkerhet över om vi skulle bli insnöade och behöva leva på nudlar i två veckor framåt eller ej. Dock så visade det sig när jag vaknade i morse att så ej var fallet och en timme senare så satt jag, Johan, Sanna, Dollar samt Ernstson i min passat på väg upp till norra Öland. Det blåste sjukt mycket och det var även sjukt kallt! Trots detta så var det trevligt men personligen så hade jag hoppats på lite mer snö.. Men man kan inte få allt här i världen...alltid..


Efter att parkerat bilen och gått genom skogen för att komma fram till östkusten på Öland så slog det oss att det blåser ganska kraftigt. Notera riktningen på snöflingorna samt riktningen som fluffen på Sannas mössa pekar... Jag är ingen vädergubbe men det var ett antal meter/sekund och kulingar...


Kanske någon sorts grill-grejj från sommarens varma, vindstilla dagar...


Vågorna var höga. Dock så fångade jag inte så höga vågor på detta kortet men de fanns där! Tro mig...


En sommardag med +30 grader ute och svaga vindar som svalkar ner en vore perfekta tillfället att sitta på fikabänken som syns långt borta. Nu? Nja, det kändes som -30 grader....


Vi nådde fram till skeppsvraket där många ristat in sitt namn och årtal. Någon med initialerna R och M var där 1977 (antar att det är 1977)...


Självklart så var jag tvungen att denna gången lämna ett spår av mig.


Hela familjen samlad: Johan, Sanna och $.


Om man inte visste varför det här skeppet förliste så kan man nog se orsaken i bakgrunden till vänster. Ganska hårt väder med höga vågor...


Innan vi satte oss i bilen och åkte hem igen så hälsade vi på kossorna som stod och åt hö ute i en närliggande hage. Efter att ha lockat på dem, som med hundar, så började de komma fram sakta men säkert. Först på plats var denna tjuren med flinten. Antingen var det en påbörjande flint eller kanske ett horn som börjat växa på fel ställe?


Sanna tyckte denna kalven var ganska fin för den var vit-spräcklig i ansiktet och jag kan bara hålla med. Det såg ganska "gulligt" ut...


Sakta men säkert så började fler och fler smyga fram mot oss. Det gick inte fort men så fort en tog ett steg framåt så kom de andra efter. Efter ett tag visade det sig att de var mindre intresserade av oss människor och istället mer intresserade av Dollar (Johan och Sannas hund). I bilden ovan så sitter Dollar precis till höger i utkanten av bilden.. Ja, följ blickarna från kossorna så ser ni.

Trevlig utflykt, nästa utflykt blir kanske Horsö? Vem vet...

torsdag, mars 20, 2008

Vill ha...



Varför ska lönen komma _efter_ helgen?

Nu tänkte jag fördriva tiden med att gå och raka mig. Är ju en vecka sedan sist ju...

onsdag, mars 19, 2008

Dagens bild


Dagens bild denna gången blir ett kort på en smart katt? Fick han någon duva måntro?
Observera att det inte är jag som tagit kortet.

The Hawaii Chair, del 2


Det har gått ett tag sedan jag skrev inlägget om The Hawaii Chair.
I filmklippet ovan så testar Ellen DeGeneres den, om man spolar in lite i filmklippet så får man se...
Impulsköp på en sån?

söndag, mars 16, 2008

Det är tur att man kan texten till låten



SingStar nästa för henne?

Imorgon börjar det

I fredags var sista officiella dagen på jobbet i Kalmar. Kändes väldigt konstigt att lämna kontoret, låta Jonny flytta till min guldplats, inte längre få höra Mats och Frances plocka ner arga kunder tillbaka på jorden, höra Ambjörnsson säga "vänta lite, nu förstår jag inget", se Lina skratta halvt ihjäl sig flera ggr/dag, se Hansens bögfobi, höra Andreas skämt. Självklart kommer jag sakna alla andra också. Nu kommer det inte ta 8 min till jobbet, istället blir det runt en timme längre. Har jag inte varit morgonpigg innan så kommer jag säkert bli det nu.


Som avskedspresent fick jag en kokbok av gänget. Jag som trodde jag hade imponerat med mina, bland annat, avancerade nudelkokningar. Ack vad fel jag hade. I ett svagt ögonblick lovade jag tydligen att jag skulle visa upp min nya matkonst för dem framöver.






Det var nog allt för nu.

tisdag, mars 11, 2008

Dagens bild


En liten tax kan verkligen vara skräckinjagande. Den här bilden fick mig att tänka på arga leken kortet mellan Dollar och Enzo som Ernstson fångade på bild när vi hade lördagsutflykten i helgen.

måndag, mars 10, 2008

När jag var liten

För ett antal år sedan så satte jag mig ner och scannade in lite gamla bilder, bland annat på när jag själv var ganska ung. Jag hade glömt bort detta tills jag råkade ramla över dem häromdagen. Det var tider det. Då bestod dagen mestadels av att sova, äta, sova, äta, skit....a. Årtalen är tagna från vad som är skrivet på baksidan av korten..


1981, första året i mitt liv. Kollar läget på köksgolvet tror jag. Oj vad förvånad man ser ut...


1982, man kan inte vara mer än glad när man har coolaste kepsen, tröjan och shortsen bland alla småbarn i Lindsdal!


1982, pappa och jag på djurpark.


Vet inte vilket år men misstänker 1982-83 nånting. Det var uppenbarligen kul att bada näck i baljan på båten. Ja, jag censurerade den lite mest för att slippa klagomål om barnp0rr.


1983 och 2 år gammal. Det var 80-pack med blöjor från Coop som gällde då.


1983, huvudbonader var inne på den tiden.


Lipsillen Martin, typ 1984-85 nån gång misstänker jag. Jag är bombsäker på att detta är taget på en dagisutflykt på Värsnäs men jag kan ha fel.

söndag, mars 09, 2008

Nu är det officiellt


Jag har idag insett att jag har druckit mig trött på bonaqua silver citron. Den är till och med äcklig nu. Förut var det tvärtom. Det får nog ta och bli en paus på ett bra tag innan det kommer hem en sån igen. Slut är det nu på shopping frenzyt när man jag handlar på obsi&maxi och köper hem 3-4 stycken för att ha ett lite lager över en vecka eller två. Tack för en trevlig tid.

lördag, mars 08, 2008

Skogsutflykt

Efter att Johan och jag bestämt för ca en vecka sedan (tror jag) att vi skulle ut och gå i skogen så ökade gänget på med både Sanna, Dollar, Daniel, Evelina, Anette, Robban och Enzo. Johan och Sannas smultronställe nånstans mellan Smedby och Kläckeberga, långt in i skogen, blev destinationen. Jag skulle inte hitta dit igen om jag skulle försöka.


Raska steg på vägen mot de täta skogarna...


Såhär ser det ut sekunden innan man tror att Anettes och Robbans Boxer, vid namn Enzo, kommer rusandes i 90 blås för att hoppa upp över en lite oväntat. Olyckan undveks dock genom att han tvärt styrde åt sidan.


Vi kom fram till ett ställe där en husgrund fanns, där stod en sån här gammal gräsklippare kvar från minnes tider. Rosten och dåligt trä har börjat visa sig...


Det fanns även en vattenkran som förmodligen var knutpunkten in för hela huset som stod där en gång i tiden...


Årets första vitsippor som jag har sett. Ögonblicket innan så var Enzo på plats och hoppade lite på dem men han missade några så jag tog ögonblicket till fånga.


En bit bakom det första huset måste ett annat ha stått. Kvar är en stor skorsten och en gammal vedspis med en kastrull.


Dollar på exkursion...


En fågel hade slutat sina dagar mitt ute i skogen någonstans. Själv så tror jag det var en duva.


Självklart är det fegt att springa omkring med små pinnar, istället ska det vara en stor trädgren på 2,5 meter man ska ha i käften och springa runt med.


Något sorts litet skjul som ramlat omkull...


Förmodligen dagens bästa bild, hade blivit bättre om fokusen hade varit även på Enzo, men den funkar.


Tjejsnack på vägen tillbaka till bilarna.

Det var en mycket trevlig lördagsförmiddag, förhoppningsvis gör vi om det snart igen!

fredag, mars 07, 2008

Enchanted


Tidsfördriv en fredagskväll...
Den var bra ju!? Den får i alla fall 4 av 5 grejjer i betyg.
Se den själv, vettja!

torsdag, mars 06, 2008

Tobbe sätter schimpanserna på plats


Gänget från "I en annan del av Köping" åkte till Kolmården och Tobbe la ribban direkt...

onsdag, mars 05, 2008

Dagens bild


Tänkte införa begreppet "Dagens bild" och här kommer den första posten. Jag har till och med skapat en egen etikett för det... Det kommer inte bli en ny bild varje dag men den dagen det blir det ja då blir det ju en ny dagens bild. Väldigt genomtänkt av mig må jag säga.

Iallafall, den här grisen är verkligen liten. Behöver jag nämna att det är en rasen är av modellen minigris? Om kultingen är liten som en vanlig tekop, hur stor blir den då som fullvuxen? Något för Paris att ha i handväsken kanske?

Mer här...

Parkeringsböter

Stackars Marie på jobbet har gått och fått parkeringsböter. Inte en gång utan två gånger dessutom. På samma ställe tror jag det var dessutom. Personligen tycker jag att parkeringsvakten borde haft lite mer respekt för hennes pimpmobil.

Vart är världen på väg egentligen?

(hahaha)

måndag, mars 03, 2008

Lördagskarta


Eftersom jag, Eklöv och Voss inte var 100 säkra på var vi skulle ta vägen i lördags kväll så kände jag behovet av att ha en plan. Mina två år på högskolan ska man ju inte kasta bort helt åt pipan så det resulterade med ovanstående flödesschema. Sen om det funkade är en annan femma men bra blev det iaf!

lördag, mars 01, 2008

Välkommen till Trelleborg - Äkta lokalradio!



Glöm inte att sätta igång ljudet så ni hör vad de pratar om.
Lokalradio från Trelleborg.. De e najs!