söndag, december 31, 2006

Gott Nytt År

Nu är det bara timmar kvar till att alla nyårslöften ska utlovas. Självklart måste man ju ta och komma på ett par stycken, det är ju något man gör varje år. Svårare är det ju att hålla dom... En utmaning i sig.

Trots att jul och nyår är roliga tider så ska det ändå bli skönt att få det överstökat och börja om på ny kula..

Cheers!

fredag, december 29, 2006

Fredrik


Fredrik surprised... Idag är det fredag!!

tisdag, december 26, 2006

Lealös

Lealös är exakt så jag känner mig ikväll. Idag var jag med resten av familjen hemma hos min morbror och åt julbord. Jag tror det är det 3:e eller 4:e nu för i år. Nu är inte julmaten lika god längre... Julskinka, köttbullar och kroppkakor får dröja ett år till.

Ska jobba 3 dagar på raken från och med imorgon. Lite surt att inte ha sovmorgon längre.. eller snarare i 3 dagar. Men det är ju inte så farligt trots allt... Det är värt pengarna! Sen får man ju träffa alla arbetskamraterna igen.. :)

Tänkte avrunda kvällen med några scrubs avsnitt innan det blir dags att nanna kudde...

lördag, december 23, 2006

God Jul!

God Jul!
Oj vad länge sedan, såg att sista inlägget var från 16:e. Jag får väl inte direkt dåligt samvete ärligt talat..
Jag är stolt över mig själv, jag blev klar med julshoppandet den 22:a, alltså 2 hela dagar tidigare än jag normalt sett brukar göra klart det på. Självklart tänkte jag vara ute tidigt i år och vara klar en vecka innan..typ.. Men icke! Men det är ändå en positiv trend.. Jag köpte till och med mig en egen liten julklapp, töntigt kanske - men kul. Att öppna paket är det näst bästa på julafton. Det allra bästa är givetvis Kalle och hans vänner kl 15! Vem kan missa det? Men som sagt, allt är klart, granen är klädd. Nu är det bara att slappna av.

Idag så ska jag träffa min gamla barndomskompis Jonas och hans sambo Emma är även med.. till och med deras schäfer Ghizza. Dom är nere från Stockholm en snabbis, tråkigt nog blir det bara en snabb träff förstod jag det som när jag pratade med Jonas igår. Sista gången vi sågs allihopa var i somras när jag hälsade på hos dom uppe i Stockholm. Anyway, ska bli kul!!!

För övrigt, visst kan man inte låta bli att känna sig stolt över Christer som varit där uppe i rymden ett par dagar nu. Jag tittade på den direktsända landningen sent igårkväll på TV2. Ganska häftigt faktiskt. Visst blir man sugen på att göra en helomvändning och utbilda sig i massa år med massa grejjer och fantisera att man sen kan bli astronaut och göra sånt som han får göra i rymden. Men, sannolikheten att det överhuvudtaget skulle hända är väl ungefär lika stor som att det blir snö här nere i Kalmar på julafton... ganska minimal. Men det vore lite coolt..

Dags att röra på sig..

/Martin

lördag, december 16, 2006

Tenta på tisdag

Precis! På tisdag så smäller det, då är det tenta i Databasteknik. En totalt ointressant, meningslös och dum kurs som dom på skolan tydligen tyckte vi kunde läsa eftersom vi precis läst java programmering - som även det sög..

Stora orsaken till gnället är att den här kursen är gjord för webprogrammeringsutbildningen, inte den nätverks utbildningen som jag läser. Därför är den extra svår, tråkig och ej passande för oss eftersom vi hellre vill fortsätta med dom kurserna som passar oss bättre. Anyway, jag har inte hängt med något vidare alls i kursen och släpat mig genom labbarna med nöd och näppe. Jag satt idag och läste lite men blev inte mycket klokare. Det bästa var när jag satt och tittade på en flash föreläsning på kurshemsidan så somnade jag. I stolen, framför datorn...

Imorgon ska jag sätta mig med övningstentorna och kolla om jag förstår något alls. Referentiell integritet och normaliseringsformer my ass!!!

Jag vill fortsätta att mickla med servrar, switchar, routrar med mera istället för att hålla på med programmering. Det är det jag tycker att min högskoleexamen ska byggas på istället. Men men, bara ett halvår kvar nu efter jul.. Det är bara att bita ihop och stå ut. Fast när det här tokeriet är över så är det normala ämnen kvar.. wohooo!!

Ibland är det skönt att gnälla av sig lite.

tisdag, december 12, 2006

Sommar på vintern

Igår satt och rensade ut lite på hårddisken och hittade en bild jag tog här hemma från balkongen med telefonen förra vintern, eller snarare 16:e November 2005 för att vara exakt. Då var det snö på marken och i luften. Idag, den 12:e December 2006, så är det så grönt det bara kan bli.. En kall sommardag nästan kan man säga bortsett från att det inte är några löv på träden..

Världen har verkligen blivit konstig...



Då: 2005-11-16 så var det snö..


Idag: 2006-12-12 så är det plusgrader och grönt ute...

Tråkigt. Det lär inte bli en white christmas i år.. Förhoppningsvis kanske nyåret blir lite vitt, men det lär väl knappast hända.. Jag saknar snön..buhu..

Hur blir det inte om 10-15 år? Då lär det väl aldrig mer komma nån snö här..

söndag, december 10, 2006

God Jul

Ja, snart är det julafton. Tiden går fortare än vanligt känns det som. Ännu har det inte blivit av att jag börjat köpa julklappar men det är nog läge att börja göra det snart för att bryta trenden att handla sista veckan och köpa dom sista julklapparna tidigt på julaftonsmorgonen.

I år ska vi fira jul hos min syster och hennes sambo, det blir kul. Jag måste komma ihåg att köpa en liten klapp till deras hund också.

Jag har fortfarande träningsvärk i ryggen sedan jag var på gymmet med Niklas härom dagen. Jag har inga problem att stå upp och ligga men det är först när jag stått upp ett tag som det börjar kännas. Kanske det är pga dålig stretchning (stavningskontrollen i Firefox ville byta ut stretchning mot kastrering). Förhoppningsvis blir det bättre nu i veckan, ska försöka komma åt med lite linement.

I fredags fyllde mormor 80. Det var fullt hus hos henne. Det var ganska kul faktiskt, även fast jag inte direkt har så många släktingar i min "unga" ålder så är det ändå kul att träffa folk. Var hemma runt halv två tiden på natten efter att jag skjutsat hem mina föräldrar och min morbror.

Nu ska jag åka hem till föräldrarna och bättra på ett par stenskott på bilen.

Auf wiedersehen...

lördag, december 02, 2006

Julpyntning


Äntligen var det dags igen. Trots att somliga (Marcus) påstår att man ska sätta upp granen dagen före julafton, så är detta min tradition och så enkelt är det!


Före pyntandet i vardagsrummet...


Efter pyntandet...

Faktum är att det är en adventsstjärna till i fönstret bakom julgranen och likaså en likadan adventsljusstake. Men eftersom jag inte har världens största vardagsrum så ser man heller inte allt. Nu saknas bara doften av glögg och stora högar med julklappar. Riktigt kul. Nu ska bara lite mer upp i resten av rummen i lägenheten och sen är allt klart!

För övrigt, i torsdags var niklas och jag iväg och tränade. Riktigt skönt. Det blir bara bättre och bättre för varje gång. Förhoppningsvis syns lite resultat av det också inom en snar framtid. Jag kräver inte mycket..haha.. Kanske det blir imorgon också, vi pratade om det sist men det återstår att se.

Igårkväll var satt jag hos Niklas och vi höll på att sammanställa en äckligt tråkig projektförberedelse. Den blev klar idag och ska vara inlämnad på morgon kl 08. Efter lite pluggande så kom en till kompis över och sedan drog vi vidare till en annan och spelade FIFA 07 på xbox 360. Det var riktigt kul.. helt annorlunda jämfört med mitt vanliga gamla xbox. Var hemma runt kvart i 1 på natten och somnade ovaggat.. Jag var riktigt trött.. Kan ju skylla på att jag faktiskt jobbade hela dagen och behövde gå upp tidigt.

Mormor fyller 80 nästa helg så idag satte jag upp ljusslingor hos henne i trädgården. Självklart så var 4 lampor trasiga och när jag åkte iväg till affären så var givetvis den sorten slut, det fanns typ 30 andra sorter men inte dom som jag behövde. Så jag får vackert vänta till mitten av nästa vecka och åka och handla dom då..Dom "skulle" få en ny leverans i veckan.. Håll tummarna!