torsdag, maj 29, 2008

Busringning på irländskt vis


Frances på jobbet skickade ut den här för någon månad sen och nu råkade jag ramla över den igen. På med högtalarna och lyssna på 8-åringen från Irland som busringer! Underbar dialekt!


Här kommer en till.....

Ack så sant


Original since '81.

tisdag, maj 27, 2008

What The Fuck????


Är det sånt här politikerna får betalt för för att stå och snacka om???
OMFG!

söndag, maj 25, 2008

Kevin


Kevin.


Oooppss!


Glad!


Trött!

Kevin, min systerson född åttonde april. Korten tagna i dag under besöket hos Mormor och Morfar.

lördag, maj 24, 2008

Första testet


Batteriet på nya kameran är satt på första laddning men innan jag tog slut på det så hann jag testa lite. Denna macrobilden är en jag blev ganska nöjd med, över förväntan. Mer fotande väntar!

Uppdatering


Då har det äntligen hänt! Har väntat på att denna skulle börja säljas och dessutom till ett överkomligt pris. Dags för test!

fredag, maj 23, 2008

Veckan över!


Hi ho Silver, hemåt!

torsdag, maj 22, 2008

Återfall




Åkej, hur länge höll det? Typ en dag?
Nu är jag tillbaka och tänker va ännu jobbigare än killen i filmklippet ovan!
Beware!

tisdag, maj 20, 2008

Pressmeddelande

Karlskrona 2008-05-20
Efter snart två års bloggande så läggs bloggen mattin81 på is.
- Jag fick ett ryck och det kändes som ett bra beslut, säger Martin Karlsson som har bloggen.
"- Jag fick ett ryck..."

Det betyder inte att det är helt över, bloggen kan mycket väl komma igång igen efter en dag, vecka, månad eller år.
- Eftersom det är på obestämd tid finns det inget som säger att jag inte tänker om och börjar igen. Trots allt så är ju fortfarande telefonen knuten till bloggen och en impulsbloggning från den kan ju väcka upp det igen, tillägger Martin. - Jag kommer fortsätta läsa alla andras bloggar givetvis!
- Jag kommer fortsätta läsa alla andras bloggar givetvis!"

Frågor hänvisas till Martin och kan postas som kommentar till denna post. - Jag ska självklart göra mitt bästa och svara på alla kommentarer, tillägger Martin.


Ironi: Jag struntar i det här nu ett tag, om man inte sköter bloggen seriöst så är risken bara att den ballar ur och det blir bara töntigt och onödigt. Tack går till mina vänner, god speed!

söndag, maj 18, 2008

Hej då


Vi ses!

torsdag, maj 15, 2008

Star Wars Episode IV (Sammanfattning av 3-åring)


Om du missat handlingen i filmen så är detta ett ypperligt tillfälle att få en repetition.

Bomb


Om någon missat det så är det alltså avspärrat ett större område precis utanför mitt hus. Några tattare har snott en bil i mönsterås, blivit uppmärksammade ute vid IKEA, blivit jagade av polisen och då viftat med något som liknar ett automatvapen mot poliserna och sedan kommit undan, kört bilen hit och stuckit iväg efter att ha dumpat en väska med vapen och bomb. Någon bombgrupp är tydligen på väg hit från malmö nu.

onsdag, maj 14, 2008

Dagens bild


Det var länge sen sist. Innan jag går och lägger mig blir det en "Dagens bild".
Stackars killar!

Pizza


Så ska den ätas, inget snack om saken!

söndag, maj 11, 2008

Dagens fråga


Jag undrar vart grannarna ovan borrar någonstans..

En liten sommaräng


Är ute och fotar med Ernstson och det märks att det snart är högsommar. Och fåglarna kvittrar dessutom.

torsdag, maj 08, 2008

Animal Planet


Där springer rådjuret...han/hon hade förmodligen irrat omkring länge inne i ett inhägnat område tills Johan och jag kom dit för att fota och upptäckte denna tragedi. För mer bakgrund så tycker jag att du ska klicka här och läsa vad Johan skrev. Teamwork! Hör av er Animal Planet, vi kan va med på intervju...

Söndag 4/5

Bättre sent än aldrig. I söndags så åkte jag, Johan och Ernstson på en guidad tur med Anders i skogarna runt Nybro med omnejd. Gamla byggnader som förfallit då ingen tagit hand om dem var väl det primära. Alsterfors var ett ställe bland annat.

Vi inledde med ett besök på en förre detta, vad vi tolkar det som, spritfabrik. Dock tror jag nog det varit någon sorts lada för djur också, före eller efter.


Storleksmässigt som en lada/djurhus.


Mycket bråte inne, det var helt öppet. En del bränt trä också. Kanske taket som brunnit?


I ett rum så fanns någon sorts större tank med tillhörande tryckklocka. Vågar man öppna upp eller har den kanske bara hängt sig efter ett antal år under fri himmel?

Sen styrde Anders kosan vidare till ett gammalt glasbruk i Alsterfors. Det är nedlagt sedan länge. På baksidan har man dumpat massa glaspjäser. Tydligen ska det varit dyra grejjer det där som inte går av för hacke ute i butikerna.


Anders spanar ut över glasberget...


Glasbruket, anno 1886.


Väl inne så kunde man gå ner i källarna där de riktiga ugnarna höll hus. Jag vägrade efter att ha sett kort från stället en vecka tidigare. Att gå ner i mörka källare gör jag inte gärna med tanke på den flashbacken man får från Blair Witch Project filmen. Efter en del övertalande gick jag ner och Anders ställde sig i hörnet och posade, jag var inte sen med att ställa om kameran på nattläge och sedan bränna av ett kort eller två.


Utsidan på byggnaden intill glasbruket, tagit från sjön som låg strax nedanför. Det var en lugn och fin kväll och alldeles vindstille på vattnet så spegelbilden av huset blev klockren nästintill.


Rakt över vägen står det här gamla huset... Det förvånar mig mycket, de sista som bodde där verkar ha flytt och lämnat allt bakom sig.. Vi begav oss in i huset via öppningen på baksidan.


Det var ingen direkt flyttstädning när man drog från huset. Det är fortfarande möblerat...och stökigt.


Innanför dörren hänger jackorna kvar, moppehjälmen och bilnycklarna ligger på bänken...


Kanske mest konstigt är hur all post låg framme på bänkar och bord. Konstigt nog var det mestadels betalningskrav på TV-licens...


90-talet gör sig påmint med en halv affisch på New Kids On The Block. Sängen är fortfarande bäddad, sängkläder och allt..

Datumen på posten som låg framme var allt från mitten på 80-talet till början på 90-talet. Vart tog folket vägen och var har de varit de sista 20 åren?

Tack Anders!

onsdag, maj 07, 2008

Bluescreen


Alltid lika roligt när det händer, dock råkade inte jag ut för det denna gången tyvärr.

måndag, maj 05, 2008

Dagen över


Det är måndag och fruktansvärt skönt att vara på väg hem..