söndag, oktober 26, 2008

Sammanfattning av helgen

Efter att ha varit iväg en weekend i Harasjömåla och fiskat med Andreas, Johan, Jens, Uttve/Micke/Bagaren, Marcus och Carl så blev resultatet en rolig helg och förbättrat personbästa i regnbåge-klassen, 2,7kg närmare bestämt. 0,3 kilo mer sedan rekordet i september förra året.

Vi lämnade Kalmar strax efter 06 på lördagen med delmål Vassmolösa och Halltorp för att fylla på med folk och i två bilar for vi vidare söder ut via Karlskrona, Ronneby och vek av upp mot Olofström för att sedan nå destinationen.


I Jämjö blev det lite frukost, vi shoppade i ett bageri intill Ica. Jag provsmakade en konstig marängklump med päronsmak som var hyffsat god.


Nästa stopp blev Lidl i Olofström där vi alla stod och stampade vid entrén 5 minuter innan öppningsdags. Pensionärsvarning.. Marcus provsatt soptunnan utanför ingången.


Det hade inte snålats på boendet, Andreas hade bokat en hel våning på 140 kvadratmeter, hela övervåningen på bilden. Lyxigt värre.


1 timme senare, 4 km enkel resa och 200 kr svart-taxi fattigare, var vi framme på plats. Andreas, jag o Johan hade kort i flugströmmen. En bäck/å på ca 1,4 km medans de andra fiskade i en sjö. Vi började fiska av medströms uppifrån och ner.


Efter en halvtimme-timme rycker det till i mitt spö och en regnbåge på 2,7 kg sitter på flugan. Den är nu tillbaka i vattnet och simmar runt och har roligt. Glömde ta fångstbild men det finns som tur är fångat med mobilkamera-video.


Lite senare var det Johans tur att landa en båge på 2 kilo, hans första fisk med flugfiske! Han var mycket stolt.




Efter några timmars fiske så går vi tillbaka till rastplatsen och tänder på veden, anropar de andra via walkie-talkien att elden är tänd så dom får släpa sig tillbaka. Uppvärmningen inför korvgrillningen har startat.


Stugan vid rastplatsen är dekorerat med, vad som borde vara, dagens fångst från de övriga fiskarna där. Dock inga öringar tagna, det skulle finnas enligt de som känner till vattnet men dom är sällsynta och svåra att ta. Men att det finns rejäla regnbågar där behöver man inte tvivla på.

Andreas avrundade även han med att dra upp en fin båge en liten stund innan vi for hem. Mycket fin avslutning på fisket för honom. Bild och film finns på hans blogg.


På kvällen blev det matlagning, chili con carne närmare bestämt. Det fanns 3 toaletter i vår bostad och det var tur det kunde vi alla konstatera lite senare... Alla sov gott, vi la oss runt 23 och var uppe tidigt på morgonen, käkade och städade och efter lite slöande i TV-soffan och Knight Rider styrde vi kosan hemåt igen.


Det blev depåstopp på Max i karlskrona innan vi fortsatte hem. Observera Super Mario i bakgrunden.

Tack Andreas och alla andra!

1 kommentarer:

Andreas sa...

Tack själv! Riktigt kul att du ville följa med! Får vi göra om!!