söndag, september 30, 2007

Katter och hundar


Det blev ingen motorcykel då det efter ca 29 mil visade sig att säljaren inte hade varit riktigt sanningsenlig. Det regnade på vägen upp men nu på vägen hem så regnar det katter och hundar... Kul! Regn luktar åtminstone gott!

Tidigt en söndag morgon


Svågern ringde och köpte en motorcykel igår kväll, någonstans utanför Borås. Eftersom jag inget varit längre än typ 8 mil från stan senaste året erbjöd jag sällskap. Så nu är det tidig frukost och sedan roadtrip! Dags att testa budget GPS:en på allvar!

torsdag, september 27, 2007

Resultatet

En bro över E22 vägen, i mörkret. Kan inte bli bättre utgångspunkt för att testa långa slutartider.


Johan visar vem han egentligen är i mörkret.


"Ryktet" sa att Daniel skulle åkt med Johan men han slöt upp en stund senare med egen bil. Han och Evelina ska för övrigt flyga till New York nu på Lördag och vara där en vecka..typ.


30 sekunders slutartid.


20 sekunder


Glömt bort slutartiden...


Utsikt från bron in mot norra Kalmar och nya vattentornet.

Slutsats, bilderna blev sådär men det var kul!

Mörkerfoton

Nu har vi varit iväg!
Johan, jag och Ernstson.
Har pluggat in kameran och ska se hur skakiga bilderna blev... Spännande!

onsdag, september 26, 2007

Why being lonely and sometimes super awesome

blääää

tisdag, september 25, 2007

Ny layout

Jag har nu bytt layout till en annan tattar-modell. Nej, jag inte gjort den själv.

Omväxling förnöjer heter det väl.
Jag har även härmat, bland annat, Johan och lagt till en undersökning uppe i högra hörnet.

Dags att sova.
Har inte lagt mig såhär tidigt på lääänge.

Halo 3 imorgon?

Love,
Martin

måndag, september 24, 2007



Till och med barn tycker Nintendo Wii är kul!
Jag ska skruva isär och ta ut mitt chip i mitt nintendo wii denna veckan och lämna in den på service och få bot på de vertikala linjerna som kommer när den blir varm (överhettat gpu).



Jag såg reklam på TV häromdagen och i den flashade nån sorts mega-mongo-stor väckarklocka från Philips förbi. Jag har nu hittat den och har kommit fram till att det är vad jag behöver för att bli en piggare människa. Hittar den dock inte i någon butik online så det blir till att knata in på Siba & Company och se vad dom tar för den.

"En halvtimme före din inställda väckningstid börjar ljuset öka gradvis till den intensitet du har valt (250 lux rekommenderas). Ljuset blir starkare med optimal hastighet enligt en särskild kurva som har visat sig vara den mest effektiva. Ljuset faller på dina ögon, så att hjärnan uppmanas att öka produktionen av kortisol, energihormonet. Det innebär att dina sömn- och energihormoner är i bättre balans vid den inställda väckningstiden, och du känner dig piggare direkt vid dagens början."

Philips HF3461.

God natt!

lördag, september 22, 2007

Norrlands Tobbe


Här är han! Bästa

Inflyttningsfest


Inflyttningsfest hos johan. Han är alltid lika glad!

En lampa


En spotlight i taket...?

Hajk



Jag minns det som om det var igår. Sommarlovsmorgon och Hajk.
Lilla killen med svart hår, rosa solglasögon med svarta glas, som står bakom den gröna porten. Han ser lika rolig ut nu som då.

söndag, september 16, 2007

Fiskorama

Sammanfattning av dagens fiskeutflykt: 4 våtflugor av 5. En minus pga jag frivilligt gick upp klockan 06:07 i morse. Efter att ha mött upp varandra vid macken i Rockneby drog vi oss vidare till fiskeodling som vi betalat fina pengar för att få fiska i. Mycket trevligt.


Det blev flugfiske för mig hela dagen. Jag hade med mig mina två spinnspön men dom låg kvar i bagaget på bilen eftersom flugfiske faktiskt är mycket roligare. Såhär såg min vy ut större delen av dagen.


Sofie och Andreas inledde starkt den första timmen och landade 3 fina regnbågar. Den största på ca 2,9 kg.


Eftersom Gustav och jag var dom enda som inte fick någon fisk på halva dagen så fick vi tillstånd av ägaren av fiskegrejjset att låna en liten båt och ta oss ut en bit i ån som låg nedanför. Där fanns fiskodlingar och ibland har det rymt fisk därifrån. Smarta fiskar stannar kvar där eftersom de andra i odlingen blev utfordrade varje dag med fiskgodis.


Ett väl siktat kast in mot kassarna så dröjde det inte så länge förrän det till slut högg en förrymd fisk...


Lite utdelning blev det, mina två överst och Gustavs nederst. Vi turades om i den trånga båten och tog en åt gången. Det klassiska att man skiter i att fiska för det inte "finns kvar" någon fisk funkar alltid och på Gustavs sista kast drog han sin andra. 2,2 och 2,4 kg blev mina på.


Johan visar lillfingret!


Efter att ha knallat runt de små sjöarna så var det trevligt att sätta sig ner och vila lite...


Slakteriet. Eftersom jag hatar att ta i fisk och inte rensar dom så tog Gustav hand om mina två. vilken service.... Dom ligger numera i delar i mina föräldrars frys.


Andreas får napp på fluga! En glad nybörjare.


Polis-Ubbe stannade på, om jag inte minns fel, hela 16 fiskar. Dock så släppte han tillbaka alla eftersom han ville komma tillbaka tomhänt. Inte ens 430 gram mjölkchoklad från Marabou kunde ändra hans vilja.


Stolt nybliven flugfiskare: Andreas


Linda och Melvin kom och hälsade på pappa Gustav och company.


3 personer som fiskar i minisjön...


Den är verkligen liten! Men fullt med fisk var det. Det var lite fusk att fiska där men eftersom alla var trötta framåt eftermiddagen blev det en del kastande där.

Peace!

Nu börjar det!


Förberedelserna är i full fart!

lördag, september 15, 2007

Äntligen Lördag

Igår var det ju fredag och därmed konstaterat att tiden går sjukt fort vilket åter igen oroar mig eftersom risken är att man bli äldre också.

Efter att ha tillfälligt stannat förbi Mormor för lite kroppkakor på väg hem från jobbet så bar det av hem. Lite förberedelser och sedan vidare till Niklas och 21-års kalas-grejjen för hans kompis Lina. Vi upptäckte alla att det var tråkigt på stan och sa god natt redan vid klockan 01. Det var skönt att komma hem lite tidigare för en gångs skull.



Planerna för dagen är att gå upp till Statoil en bit härifrån och hämta ut mitt dvd paket med Scrubs, säsong 5. Kanske beta av några avsnitt, äta lite. Min syster kommer över någon timme för att hennes sambo har manlig sammankomst med sina kompisar hemma hos dom.

Imorgon är det tidigt fiske, tidigt som fan..
Ska lämna stan senast klockan 07. Det betyder att jag måste gå upp tidigare än 07 och att jag måste lägga mig tidigt ikväll så jag är hyffsat vaken för att köra bil imorgon.

torsdag, september 13, 2007

Söndagsutflykt

Idag är det torsdag men jag har inte orkat kolla på bilderna från i söndags förrän först nu. Det är inte det att jag är lat....

Jag, Johan, Sanna och Dollar hoppade tog min röda humvee och åkte iväg på fotoexpedition. Inte förrän vi kört 500 meter kunde vi bestämma oss vart vi skulle, det blev till Bäcken.

Som vanligt så blev typ 0,5 bilder av 100 hyffsade.


Det dröjde inte länge förrän Johan hittade den perfekta vyn...



Svart-vitt kan va ganska snyggt, ofta ett bra sätt att göra en dålig bild lite bättre.




Ett stackars rådjur har fått ställa upp som modell...




Sanna är extra glad och Dollar verkar ha fått syn på något intressant...




Det är kul med vattenfall och lite längre slutartid. Kan bli ganska coola bilder...




På väg hem. Dags att packa in allt i Passaten igen och dra sig hemåt.

Ytterligare en gång inser jag att jag behöver en ny kamera för bilderna suger. Färgerna är usla.
Mental note: köp ny kamera.

Over and out.

lördag, september 08, 2007

Min lägenhet


Hemma äntligen klockan 03:11 is the shit.

Cykelförråd


Mitt cykelförråd is the shit klockan 03:07 is the shit.

Kupan igen


Kupan igen klockan 02:55 is the shit.

Drivers dog meny


Drivers dog meny på shell select klockan 02:44 is the shit.

Nya polishuset


Nya polishuset is the shit klockan 02:28.

Maxi ica stormarknad


Maxi ica stormarknad klockan 02:25 is the shit.

torsdag, september 06, 2007

Duktig pilot


German Acro Masters Freestyle Meister 2006 - MyVideo
Jag tror att det skulle komma att ta några månader för mig att öva upp mig och överstila det här..
Men skam den som ger sig..

Det roliga börjar typ 1 minut in i klippet och mot slutet är det det där lilla extra..

Lycka till Foppa...

Två bloggar

Nej, jag har inte två bloggar.

En gammal barndomskompis som sträcker sig bak till lågstadiet tror jag, Carro har bloggat järnet ganska länge erkände hon ikväll. Det är kul att fortfarande ha kontakt med folk så långt tillbaka. Visst blir vi eventuellt lite äldre, men bara lite, och senilare men att ändå prata eller chatta på msn e roligt.

Evelina är en rolig människa på mitt jobb. Sprallig och verkar köpa parfym i mängder.. Stackars Daniel..

För övrigt är det "klassfest" imorgon igen vilket blir trevligt. Denna gång hemma hos Niklas vilket är lite närmare stan än här ute i ghettot. Ryktet talar om större uppslutning än i fredags vilket låter trevligt!

Baileys


Baileys är gott i såväl flytande som frusen form kombinerat med glass. Kvällens sista Simpsons avsnitt och lite glass får det bli..

söndag, september 02, 2007

Ett lugnt avsnitt på veckan


Ett par avsnitt Scrubs medans man ligger och halvsover i soffan funkar bra. The Todd äger.. Mental high-five!

lördag, september 01, 2007

Lördag

Eftersom jag är snål numera så tog jag åter igen beslutet att gå hem från stan och inte lägga typ 112 kr på en taxi hem. Visst tar det x antal gånger längre tid men det kan vara ganska roligt. I natt var det halv tråkigt så jag roade mig med att blogga lite. Sen stöter man ju på höjdpunkter utmed vägen där folk står och bråkar eller kramas, ligger eller sitter på marken för dom har däckat. Det tog jag dock inga kort på, tror inte dom hade blivit så glada.

Penicillin kuren är slut igår och är jag inte bättre till på måndag ska jag tillbaka till läkaren. Men det känns aningen bättre.

Dags att göra något med dagen.

I morse när jag läste dagens tidning så fick jag till min förvåning se hur man kan göra en sån stor artikel av en elvisp som låter som en skördetröska? Min DVD läsare i datorn låter som ett kärnkraftverk när man sätter i en skiva och den börjar snurra.

Lägenheten


Min lägenhetsdörr och min soppåse is the shit klockan 03:38.

Matstugan


Matstugan hemma is the shit klockan 03:33

Ålderdomshem


Ålderdomshem i Oxhagen is the shit klockan 03:12!

Mörk cykelväg


Mörk cykelväg is the shit klockan 03:06.

Kupan


Röda Korset Kupan is the shit klockan 02:58.

Arla


Arla is the shit klockan 02:55.

Drivers dog meny


Drivers dog meny is the shit klockan 02:49!