tisdag, november 28, 2006

Tiden går fort

Det är redan tisdag, ja snart onsdag. Jobbigt, förra veckan var ju precis över.
I fredags var 4 kompisar här och vi lagade mat (tro det eller ej) och spelade sedan poker.
Dom sista gick hem vid 3 så det blev ganska sent, men det var kul!

Igår så var Niklas och jag iväg och köpte gymkorten och tränade sedan.
Det var första riktiga gången för mig, ever.. Kul var det. Konstigt nog kändes det inte alls så pinsamt som jag tänkt, eller snarare trodde. Smart... Men det var kul! Vi hade tänkt att fortsätta nu på torsdag. Det ska ju va minst 2-3 ggr/veckan för att vara effektivt.. eller göra nån nytta i längden iaf.. Beach '07 here I come! :)

Foppa ringde mig häromdagen och berättade att vi kanske skulle kunna flyga i flygsimulatorn som finns ute på flygklubben ute på kalmar flygplats. Han håller ju på att ta flygcertifikat och spenderar mycket tid där ute eftersom hans pappa också flyger.. Tydligen ska dom ha värsta flygsimulatorn med projektorer och allt. Och eftersom jag tycker sånt är kul så får jag följa med.. jippii.. Hoppas det händer snart...

Nu ska jag lägga in köttbullarna jag köpte, i frysen.

onsdag, november 22, 2006

Ledbruten

Helt sjukt. Ikväll på provträningen så fick man verkligen slaget rakt i ansiktet hur pass dålig i form man verkligen är. Inte bokstavligt talat men verkligen att man insåg det. När tränarkillen visade mig och Niklas runt och vi fick prova maskinerna så var man helt slut efter att gjort typ 6-7 moment. Jag fattar inte hur jag ska palla med att göra det 15-20 ggr men samtidigt så är det ju åxå en träningsfråga. Ju fler gånger man gör det, desto bättre blir det. Inte helt oväntat...

Men kul var det. Nervositeten släppte efter ett tag men klart man kände sig dum när man gick runt där bland vältränade människor och man själv känner sig ljusår från det stadie dom befann sig i.

Kul var det iaf och i slutet av veckan eller nästa vecka ska vi köpa kort där.

På fredag blir det julbord hos mig. Ett par kompisar från klassen kommer hem och vi ska försöka oss på att vara helt seriösa och laga maten själva. Som tur är har en av dom jobbat som kock så han får nog en del att göra. Fast sen blir det väl poker och annat. Det blir andra gången jag spelar isf, kanske det går lite bättre denna gången.haha..

Imorgon ska jag jobba igen. Ska bli kul!

tisdag, november 21, 2006

Läkarbesök

Idag var det dags för mitt varannan-årliga besök hos min neurolog (jag har haft epilepsi sedan 1996). Av alla läkare jag har träffat och haft under alla år så är han verkligen den bästa. Även fast man kanske inte träffar honom så ofta så är det ändå kul när man tycker att en läkare är bra.

Alla andra läkare jag haft sitter alltid vid sitt skrivbord och pratar konstig läkar lingo så att man ibland bara sitter och undrar vad tusan dom pratar om. Likaså stela och tråkiga i allmänhet. Han jag har nu verkar ha fastnat lite i tonåren (menar positivt) och skämtar och snackar om allt möjligt, utöver att han gör sitt jobb med att ställa frågor och undersöka för att se så man mår bra.

Jag fick brev från vägverket att dom ville ha in nytt körkortsintyg från min läkare senast 31/1 -07. Dom vill även tillsammans med det ha kopia på senaste EEG och det får max vara ett år gammalt. Sista gången jag gjorde ett var hösten 2004 så jag blir tvungen att göra ett nu så han skulle beställa tid åt mig. Det är lite surt för jag gillar inte att göra EEG'n.. Det äckligaste är nog när man ska sitta och hyperventilera i en stol i typ 30 sekundersintveraller och man känner hur man blir helt konstig i kroppen. Näää usch.. Men det är smällar man får ta. Jag ska tillbaka och träffa läkaren i maj 2008 och då ska vi prata om att eventuellt dra ner lite på medicinen. Men inget är bestämt.

Snart dags att käka lite..

fredag, november 17, 2006

Äckligt!

Det är nästan så man får dåligt samvete, det är ju 5 dagar sen sista gången...
Jag tänkte jag skulle skriva för någon dag sen, men då sköt jag upp det 1 dag.. och sköt upp det igen.. men nu efter att själv bestämt mig för det (oavsett hur trött jag må vara) samt påpekanden från jobbarkompisar så blir det banne mig av!

I onsdags var det jag och två kompisar till hemma hos en av dom och spelade fotbolls vem halva kvällen innan vi gick vidare till studentpuben och mötte upp dom andra. Jag var hemma runt kvart över 1 efter att ha stått och pratat om allt möjligt med Marcus när vi cyklade hem.. Kul!
Jag var tvungen att avsluta med 1½ avsnitt scrubs innan jag kunde somna.. Visst är det en viss fördel med att ha bra tv-serier på dvd?

Idag har jag jobbat. Det var kul som alltid. Fram tills nu, eftersom jag jobbat 1 gång i veckan medans jag pluggar så har jag inte haft någon egen plats som jag hade innan skolan. Men nu hade dom flyttat om platserna så nu fick jag en egen plats.. Skönt. Och dessutom så behöver jag inte packa ihop grejerna i en låda varje gång jag slutar. Låter väl inte så konstigt, men det var ganska gött.

Över till det äckliga.. Natten till idag precis när jag skulle lägga mig så hör jag hur grannen ovanför springer snabbt i lägenheten helt plötsligt. En halv minut senare hör jag hur det börjar låta som värsta ösregnet ute på balkongen. Sånt där smattrande regn bara låter när det är orkanvindar och ösregn som smattrar mot balkongen. Denna gången var det dock så att det inte var regn ute och det var även vindstilla. Dessutom så lixom "varierade det lite i intensiteten" och var väldigt koncentrerat till hörnet vid balkongdörren. Antingen var det någon som fick för sig att dom skulle hälla ut en större mängd vätska från sin balkong eller var det helt enkelt någon som släppte på trycket och kissade. Eftersom dom hade fest tidigare på kvällen och stängde av musiken runt elva tiden så känns det som att det med stor sannolikhet det sistnämnda, och hur äckligt är inte det. Vad jag vet finns det en toa även i deras lägenhet. Innan jag verkligen insåg vad det var så hann personen försvinna in.

Lite förvånad blev jag. Imorse när jag gick upp gick jag ut för att lukta.. det borde ju lukta om någon pinkat men jag kände inget. Likaså ikväll när jag kom hem från jobbet. Oavsett vad blir det rengöring med varmt vatten och rengöringsmedel.. Dessutom så är det nog läge att ringa på dörren hos dom ovan och fråga vad dom gjorde. Det var ju inget vidare smart gjort..

Nu ska jag gå tillbaka och lägga mig i soffan och halvsova någon timme till innan jag lägger mig..

vi hörs..

söndag, november 12, 2006

Ännu en helg

Då har alltså ännu en helg gått. I lördags var jag hemma hos Marcus och Åsa, två kompisar från jobbet, och fick smaka kanongod mat (plankstek med kyckling) samt se två bra filmer (Davinci koden och wedding crashers). Jag sov över hos dom och fick sova i deras lilla sons säng. Det var en helt normalstor säng så det gick ju utmärkt :) Tänk om jag kommer sakna hans gosedjur som låg vid sängen. Sånt där har man ju inte haft på flera flera år ju :)

Jag var även på middag hos mina föräldrar idag tillsammans med systern & company, mormor och min morbror. Även där god mat. Nu behöver man inte äta på en vecka eller två, känns det som...

I lördags när jag var på stan var jag inne i en djurbutik som av en ren slump råkade ha en kameleont hemma. Eftersom jag länge funderat på att skaffa en så var det ju extra upphetsande... Det var första gången jag sett någon. Den arten dom hade (dom hade bara en kameleont hemma) var typ hur liten som helst. Inklusive svansen så var den nog inte mer än 12-15 cm. Jag pratade med dom i butiken och fick veta att det går att beställa andra arter och att dom ligger på runt 1000-1500 kr. Sen ska man ha ett terrarie och tillbehör och inredning till det.. Så ca 5000-6000 kr hamnar man på om man köper "bra" grejer.. Hmm.. kanske lite mer än vad jag hade tänkt mig. Sååååå, en kameleont hamnar på andra plats i den ekonomiska prioriteringen i mitt liv just nu. På första plats är att jag ska skaffa mig en bil asap!

På fredag ska jag jobba igen! Kul! Kändes konstigt att inte gå till jobbet i fredags, som jag normalt sett brukar varje vecka.

onsdag, november 08, 2006

Britney Spears

Det är ju egentligen ett av dagens i-lands problem; Britney Spears händelser och liv ihop med han K-Fed. Men man kan ändå inte låta bli att vara lite skadeglad när man läser om att han (enligt media iaf) blev dissad via SMS under en TV-inspelning. Självklart är jag ju tvungen att dela med mig av den här....


Kul iaf..

Fick förresten veta betyget på java projektet idag. En hel 4:a blev det.. Det är nästan så jag är chockad. Jag som trodde att jag knappt skulle få godkänt. Motiveringen av läraren var relativt positiv rakt igenom bortsett från småsaker givetvis. Men det känns skönt att jag fixade det!

Skolan börjar vid 8 imorgon.. har haft sovmorgon hitintills hela veckan så det blir lite "jobbigt". Helt plötsligt blev jag också ledig nu på fredag fick jag vet igår. Men jag kan ju inte jobba denna veckan eftersom jag jobbade in veckans dag förra veckan. Så det blir långledig fredag. Det kan ju alltid va skönt...

Eventuellt ska jag iväg och titta på en bil nu i dagarna. Ska ringa på annonsen imorgon tänkte jag. Spännande! :)

söndag, november 05, 2006

Pokerkväll

I fredags kväll var det poker som gällde hemma hos Martin i klassen.
Själv hade jag aldrig spelat poker mer än på casino maskiner på internet och pizzerior..typ.. Sååååå..inte helt oväntat var jag bland dom första som åkte ut varje runda. Men oavsett vad så var kul. Kanske man ska börja titta på alla dom där, som man alltid tyckt, tråkiga poker programmen på TV?

Igårkväll var jag hemma hos min syster med resten av familjen. Det var faktiskt också ganska kul. Ingen direkt halloween i den bemärkelsen, men det funkade ändå.
God mat var det och trevligt sällskap.. brukar funka dom flesta gångerna!

En kompis jag sällan träffar kanske kommer förbi idag. Han bor i Stockholm men han och hans sambo är nere i Blekinge hos hennes föräldrar. Kanske dom skulle svänga förbi Kalmar. Återstår att se.. Nu har jag ju städat och allt är så fint så nu behöver man inte skämmas när folk kommer och hälsar på :)

Ciao!

torsdag, november 02, 2006

Tidiga dagar

Det är sista reklampausen i kvällens CSI Miami avsnitt. Sjukt spännande avsnitt..

Har jobbat igår och idag. Gick upp som vanligt vid 6:45 som alltid när jag jobbar.. Då behöver man inte stressa för att hinna till jobbet runt 8 tiden. Jag var hur trött som helst igårkväll och somnade på soffan 1½ timme igårkväll. Idag var det att gå upp vid 6 för vi hade en gemensam frukost inne i stan på ett hotell. Det var självklart trevligt men jag är inte mindre trött ikväll..

Dessutom har jag börjat få ryckningar i mitt övre vänstra ögonlock igen. Sååå jäkla störande. Men jag ska till min neurolog nu den 21:e så jag ska passa på att ta det med honom då. Behöver också nytt intyg av honom för körkortet för jag fick det sedvanliga brevet från länsstyrelsen häromdagen..Bra... Nästa gång måste jag göra ett EEG dock..

Nu har CSI börjat igen. Underbart! :)