tisdag, oktober 31, 2006

Halsont


Visst är det fint i köket? Allt kanske inte blänker riktigt lika mycket i verkligheten men det är allt bra länge sen det var såhär fint. Nu kan man äta mat direkt från golvet om man vill :)

Idag vaknade jag med halsont, eller påbörjande..typ att det känns "raspigt" i halsen..typ..
Men men, det blir väl värre om någon dag och sen går det över.. som vanligt.

Jag hittade en valpbok jag beställde i våras när jag var på G att skaffa hund. Labrador närmare bestämt. Klart att man blir sugen igen.. Fast det kanske är bättre att vänta till sommaren då jag är färdig med skolan (är inte direkt sugen på att läsa det 3:e påbyggnadsåret som inte är obligatoriskt då man får en högskole examen efter dom två första åren som utbildningen är på) och har all tid i världen att lägga på en liten gullig hundvalp. Jag fick ett valpkoppel i julklapp av en kompis och hans sambo. Det hänger fortfarande på hatthyllan i hallen..redo för att användas :)

God natt!

söndag, oktober 29, 2006

Söndagsstädning med stort S

Det var ett tag sen...

Idag så var jag fast besluten att (o)frivilligt städa ur lägenheten... Jag har tänkt tanken ett flertal gånger innan men först idag så tog jag beslutet att verkligen göra det. I början när jag flyttade till lägenheten var jag duktig och dammsög och dammade lite åtminstone en gång i veckan. Nu händer det inte riktigt lika ofta...

Eftersom det blir mer rent av att torka med fuktigtrasa än att använda en dammtrase så använde jag det förstnämnda och blev lite förskräckt när man såg hur den vita trasan blev mer och mer svart... Nu är iaf hela lägenheten genomgången ganska rejält. Jag rensade ut allt skit i köket så nu känns det tokstort och det är nästan så det ekar när man pratar där inne. Coolt..

Självklart tänker jag att eftersom det blir så fint så ska jag försöka det hålla det fint i fortsättningen också och skärpa mig med städningen.. Det brukar funka i 2 dagar, sen så går det tillbaka som innan.. Men kanske denna gången är den gången det blir så? Only god knows, som man säger...

Men nu luktar det citron av allt rengöringsmedel och lite diskret tutti-frutti doft från dammsugarens doftgrejj.

Imorgon börjar nya läsperioden i skolan med två nya ämnen då vi läst och tentat klart dom andra tidigare två. Istället för att läsa ett ämne i taget som alla andra högskoleutbildningar så tyckte väl dom att det vore extra roligt om vi läste två kurser samtidigt för att inte vara som alla andra kurser på skolan. Så nu ska vi börja läsa Linuxadministration igen och databasteknik. Förra linux kursen var ganska kul så förhoppningsvis blir denna det också. Databastekniken är jag lite orolig för eftersom jag aldrig hållt på med det innan och man ska programmera i java och asp också.. java läste jag ju precis och hade skitsvårt för.. asp har jag aldrig användt. Det verkar inte så lätt iaf. men det återstår att se.

Självklart glömde jag ställa om klockan på videon till vintertid idag så min timerinspelning idag blev fel.. Jobbigt..

God natt!

onsdag, oktober 25, 2006

The final countdown



Niklas och jag kände att vi självklart skulle gå på öppningen av Maxis nya lokaler idag när dom öppnade vid 10. Jag var i deras gamla lokaler sista dagen dom stängde där, nu i söndags.
Normalt sett är det alltid pensionärer som står och väntar vid entrén 15 minuter innan dom öppnar. Idag var det mer blandade åldrar.. dom ska även ha öppen 8-22... coolt..

Det var väl ganska fint där inne men det kändes som att det inte var mycket större än dom gamla lokalerna.
Det coolaste var nog ändå vattenkranarna vid mjölk/kyl diskarna. Man kan gå och ta sig en mugg vatten och kan välja mellan antingen kallt vatten eller kallt och kolsyrat vatten.. Hur coolt är inte det...haha

Imorgon, torsdag, kl 08 är det sista tentan för den här läsperioden. Typ 12 timmar kvar ungefär..
På hemsidan för programmet så har dom lagt ut dom två sista tentorna..givetvis inga svar. men jag har gjort dom och det verkar som att jag har lite koll på det iaf. Men den imorgon behöver ju inte alls vara likadan som dom gamla.


Anyway... tar en paus nu i slut-hård-pluggandet..
Javan gick sisådär igår. jag klarade provet ovanligt bra men muntliga redovisningen gick inte så bra eftersom jag var ganska nervös.. men jag fick fram det jag skulle säga och allt är över! Wunderbar.. Bara att invänta slutbetyget på kursen.


Det var väl allt för ikväll...

måndag, oktober 23, 2006

Bananerna hos frissan

Mina bananplantor var något fruktansvärt nedgångna och vissna. det kändes som att det var mer brunt än grönt på plantorna. Det blev ju inte direkt bättre efter att jag planterat om dom i dom stora krukorna.. Men nu efter någon veckas vissnande så tyckte jag igår att dom såg ut att vara vid liv ändå. Så stora IKEA saxen åkte fram och alla bruna blad klipptes bort. Nu är det egentligen bara stammarna kvar plus dom bladen som var på väg fram att växa ut innan.

Kanske gödningen jag la i jorden börjat verka nu?

Det var nog aldrig så smart att klippa av rötterna lite..när man tänker efter.. Men det är lätt att va efterklok.

Nu ser det ut såhär iaf.....


Nedräkningen till tentan fortsatte. Idag slog det mig att jag bara har till och med onsdag natt att ta åt mig av allt det handlar om.. Yeah right... Lycka till Martin!

Imorgon inleder jag dagen med ett prov i Javaprogrammering, där man ska svara på 40 frågor under två timmar, tror jag. Efter det är det muntlig presentation inför hela klassen av java programmeringsprojektet. Som tur är ska jag endast göra det via en powerpoint presentation. Det fanns inte tid för att köra projektet live eftersom det är några redovisningar som ska ske.
Istället ska man maila det till läraren efteråt.. gutt..

Redan nu har jag lite ont i magen av nervositet inför redovisningen.. "Fjärilar i magen" kallas det väl också?

Önska mig lycka till imorgon!

söndag, oktober 22, 2006

Ännu en söndag

Jaha, inte så mycket har hänt. Var på dop idag i Borgholm. Min kusins sambos ena barn ska konfirmeras så hon behövde döpas för att få fullfölja det. Det var jag, mina föräldrar och mormor som åkte över till Öland i morse. Det slog mig att jag har varit i kyrkan typ 2-3 gånger sen jag tog studenten år 2000. Jag kan inte säga att jag saknat något eftersom jag inte går i kyrkan normalt sett.. Ointressant...anyway..


Ramlade över den här bloggen med lite roliga asiatiska skyltar med fin engelsk översättning. Översättningarna är ju artiga iallafall men dom går ändå rakt på sak...


På torsdag har jag tenta i Windowsadministration 2. När läraren hade tenta genomgången med vad som kan tänkas komma med på tentan så tyckte man att det inte skulle va så farligt. Men när varje "punkt" (av typ 40-50) handlar om allt från 1-10 saker så tappar man verkligen hoppet. Så man känner sig väldigt peppad...

Och på tisdag har jag muntlig redovisning av mitt javaprojekt. Jag är redan nervös. Hatar att stå framför folk och prata själv. Jag har gjort ett par powerpoint slajdar med massa animationer så förhoppningsvis så kommer uppmärksamheten vara på den istället för mig när jag står där knallröd i ansiktet.

söndag, oktober 15, 2006

Igår kväll

När jag kom hem igår kväll så var det mörkt, precis som alltid sent om kvällarna.
Ibland när man ute och går i mörkret och det är gatulysen utmed vägen och man tittar upp mot himmeln så kan man tycka sig se stjärnfall fast det bara sinnet som spelar en ett spratt när man "får med sig" ljus från gatulysena och det ser för en sekund ut som att man ser ett eller flera stjärnfall i ögonvrån.

Well, denna gången var det inte fallet så jag konstaterade för mig själv att denna gången var det faktiskt ett stjärnfall...! Självklart så var jag inte sen med att önska mig något, det måste man ju... Det vore ganska coolt om nåt hände också.. Jag var väldigt noga med att önskningen skulle slå in så fort som möjligt..för att vara så detaljerad som möjligt mot den/dom/det som ska uppfylla önskningen var att den ska ha gått uppfyllelse innan nyår..haha

Jag håller tummarna!
Man känner sig som barn på nytt... :)

lördag, oktober 14, 2006

Råttfälla med jordnötssmör

Hur konstigt det än låter så funkar det uppenbarligen.

Det tog bildbevis för mig för att tro på det som annars, för mig iaf, lät ganska osannolikt..

Min käre kompis Marcus och hans familj har ett tillfälligt råttproblem hos sig. Efter att han och hans fru försökt övertala mig i fredags att det verkligen funkade att ha jordnötssmör på råttfällan så fick jag ikväll beviset. Se bilderna under.. jag har gjort dom extra små här på sidan för att det inte ska se så äckligt ut..direkt vid första anblicken.


Min syster och hennes sambo hade ett besök av en råtta då och då och dom köpte en råttfälla med en konstgjord ost på som tydligen doftade gott enligt råttor i testlabb.. Den funkade också.

För övrigt... Är det svårt att spela poker?
Det är ju hur mycket reklam om pokerspel på nätet nu. Dessutom hyffsat schyssta vinster både på nätet och mästerskap i verkliga livet. Jag har ju spelat poker lite förut, men det är länge sen och att gå all-in med alla pengar man äger är ju inte direkt aktuellt om man skulle försöka sig på att spela.


Kanske man skulle ta och prova det seriöst nån gång?

Ciao!

onsdag, oktober 11, 2006

Saker man verkligen kan störa sig på


Jag lovar, det är jag på den här bilden..

Jag tycker faktiskt inte att jag är så jäkla gnällig, egentligen..
Självklart har jag mina brister och tycker det är enklast/roligast att gnälla om/på saker ibland.

Men nu stör jag mig lite extra.. Kom precis in till skolan för att ha laboration i Javaprogrammering. Vi använder ett "speciellt program" som bara finns installerat i två av alla datorsalarna här på skolan. När jag kommer till salen som jag ska va i enligt schemat så sitter typ 90% av klassen där och resten av platserna är fyllda av såna som inte ska va där inne, alltså andra studenter som vill sitta vid en dator. Varenda gång vi varit i den där salen så har samma personer, som inte ska vara där, suttit där och tagit upp platser. Idag var inget undantag och alla datorer upptagna. Dom är typ 3-4 stycken som sitter med nåt projekt där inne dygnet runt. När jag började kolla om ledig plats och läraren började titta bland deras datorer så blev dom skittjuriga och väldigt besvärade..haha..

Nu blev det inte av att dom ville logga ut och jag hade ingen lust att stå och gnälla på varken dom eller läraren för att hon inte ville slänga ut alla som inte gick i min klass.. Så jag gick till nästa sal som hade programmet installerat, som dessutom inte var schemalagd för min klass utan en annan. Självklart var alla datorer upptagna där.. Så nu sitter jag i en annan och här finns inte Eclipse (programmet) installerat. Fast egentligen spelar det inte roll vart i skolan jag sitter för jag använder remote desktop, jag kopplar upp mig mot datorn hemma och använder den och där har jag ju allt jag behöver.. Det var bara en principsak lixom.. Jag vaknade kanske på fel sida idag..

Orsaken att jag åker till skolan för att ändå använda datorn hemma är för att det är lite enklare att koncentrera sig när man sitter i skolan. Hemma kan man ju komma på att man skulle göra massa andra saker och då rinner tiden iväg och man får inget gjort.. I skolan blir man ju mer koncentrerad eftersom jag inte är hemma :)
Sen bor jag nära skolan också!

Sen så stör jag mig på att det är blåsigt ute, det är nästan värst av allt! Värre än att behöva sitta i andra datorsalar på skolan... :)

Fulla djur



I Afrika finns det något sorts frukt träd som, när dom är övermogna och faller ner, tydligen är väldigt goda.. När dom jäser i magen så blir djuren ganska onyktra.. haha.. kul kul..

En klassiker är ju annars att man kastar brödbitar dränkta med sprit till fiskmåsar..


För övrigt så är jag tokhungrig, har inte käkat mer än frukost idag, eller igår blir det för klockan är över midnatt. Även fast det är väldigt onyttigt att äta såhär sent så får det nog bli en nattmacka med oboy vid sidan om...i ett glas.. :)

God natt!

måndag, oktober 09, 2006

Äckliga apelsiner

Igår skulle jag ta mig en apelsin tänkte jag. Eftersom jag köpte typ 1 kg häromdagen så är det väl dags att provsmaka en åtminstone. Av någon okänd anledning har jag lagt dom i facket i kylen som ligger i 1-graders zoonen så dom var ju hårda som stenar. Men efter att ha skalat en och tagit isär alla klyftor så visade det sig att den var årets äckliga apelsin jag smakat. Så den åkte ut... Nu återsstår det bara att se om dom andra smakar bättre..

Nu på fredag så kommer nya Microsoft Flight Simulator X ut i affärerna. Trogen flight simulator fantast som jag är så måste jag ju skaffa även denna. Det är väl ett av få "spel" som är värda att betala för tycker jag.. Med argumentet att utvecklarna förtjänar lite kudos för arbetet dom lagt ner.. Fast hur mycket som går ner i fickan på Bill Gates av dom 599 kr som det kommer kosta vet jag inte.. men det är nog ganska mycket. Anyway, det får nog bli ett sånt...

Imorgon är det tisdag igen! En dag närmare att jobba igen på fredag, det ska bli kul!

söndag, oktober 08, 2006

Sajkobaby

Igår gjorde jag en att-göra-lista för idag. Jag skulle till apoteket och hämta ut medicin medans jag fortfarande har frikort, handla lite och sedan försöka plugga. Efter att jag skrivit det här så ska jag sätta mig med sista punkten.

Det började bra med kö i typ 15 minuter på apoteket. Det visade sig att det var det enda apoteket i stan som har öppet på söndagar så det var fler personer än jag som tänkte hämta medicin just idag.. smart.. Medans jag stod och väntade på att det skulle plinga till och mitt nummer skulle stå på den där nummerskylten så stod en herre en bit ifrån med barnvagn och en liten baby som inte kan ha varit så gammal. Självklart jättesöt (baby alltså) men den satt och stirrade på mig med stora ögon. Precis som om jag vore värsta hemska monstret (som han den gröna killen i Shrek filmerna). Efter 10 minuter så började det kännas lite konstigt. Men då tog pappan över och började gulla med honom/henne. Sen att hon expediten på apoteket verkade ha en dålig dag gjorde ju inte saken bättre.. Hon var inte lite tjurig..

Med all medicin i påsen så gick jag vidare till Maxi och handlade lite. Nu har jag mat i frysen så jag klarar mig någon vecka framåt. Förresten så jobbade hon den där snygga kassörskan idag. Alltid när jag handlar med kompisen så brukar hon titta men aldrig när jag är där ensam. Så uppenbarligen är det knappast mig hon tittar på..haha.. inte helt oväntat. :)
Han tycker inte ens att hon är snygg överhuvudtaget ju... Det är en klassiker...

Så det känns bara dumt att gå till hennes kassa.

När man ska gå in till apoteket som ligger vid Coop och Maxi (men som jag alltid kallar det: obsi och maxi eftersom Coop hette Obs! förut) så går man in i en stor gemensam entré. När jag kom dit satt det en medelålders utländsk man på knä med en typ mcdonalds halvliters mugg och bad folk om pengar. Det var första gången jag sett det i verkligheten, bortsett från Aktuellt och Rapport på TV. Jag gick en omväg och gick in genom en av dom andra dörrarna i entrén.
Jag fick dåligt samvete, trots att jag inte hade några kontanter i plånkan.. Jag kan bara tänka mig hur illa ställt man måste ha det för att sätta sig och be om pengar sådär.. Hemska tanke.. Han var inte kvar när jag kom ut..

Dags att börja försöka programmera i Java..
Dom har lagt in ytterligare en extraföreläsning om Java imorgon för oss som inte fattar något..
Det ska bli intressant och se om den fortsätter lika bra som den förra..

Over and out!

torsdag, oktober 05, 2006

Äntligen en HEL hörnsoffa igen



Idag hände det, i förrgår ringde dom från möbelaffären och sa att dom två delarna jag på hörnsoffan (hörnet och 2:sitsen) äntligen hade kommit till dom nu och att dom ville köra ut dom idag. Perfekt, tänkte jag.. första gången som dom var och lämnade den första soffan så tog det lätt 5-10 minuter per del att bära upp genom trappen till min lägenhet, som ligger 1 trappa upp. Nu tog det kanske 3 minuter.. dom har fått in tekniken efter att ha lämnat, hämtat,lämnat,hämtat och lämnat.



Efter att ha packat upp och tagit bort alla emballering så visade en noggran inspektion av båda delarna att dom var utan skador vilket betyder att det som började nu i maj äntligen är över.. Det tog ju bara 5 månader med strul för att få en soffa.. Det här var det sista jag köpte där iaf..

Självklart så hade dom inte med det där skinnvårds-settet som dom skulle haft med förra leveransen... Eftersom det är meningslöst att klaga på transport killarna som alltid varit trevliga och schyssta så tänkte jag att jag istället kör ut till butiken (typ 2 mil) härifrån. Jag var inställd på att få betala men jag fick den.. Säljaren trodde att det var något fel eftersom jag åkt dit men när jag berättade hur det var blev hon så glad att hon bjöd mig på skinnvårds grejjen och helt oväntat gav mig en kram.



Jag har smort in soffan med ett av dom två medlena som var med i paketet och ska snart smörja på det andra. Så kanske ikväll kan man provsitta/ligga i den nya delen idag.. om det hinner torka, kanske lika bra att vänta till imorgon.
Men jag behöver verkligen andra tapeter..verkligen!! färgen på soffan och på väggarna går inte riktigt ihop.
Iåfs så gör golvmattan (som inte är på plats när jag tog bilden) att det smäter ihop bättre då den har samma färg som soffan nästan..

tisdag, oktober 03, 2006

2:a oktober

Jag skrev ett inlägg i söndags men när jag postade det så funkade inte Blogger överhuvudtaget så det dök aldrig upp. Sen kom jag inte in på det nåt mer.. Men nu funkar det förhoppningsvis bättre..

Konstigt väder nu för tiden. Antingen solsken och varmt, blåsigt eller regn, rusk och åska.
Sen blir det ju mörkt vid typ 19 tiden om kvällarna. Snart måste man väl tända lampan i köket när man ska äta frukost om morgnarna.. Men det har väl sin charm. Snart är det jul, det är ju en klen tröst...

Helt sjukt, i fredags när jag skulle åka hem från jobbet så hände något ganska oväntat...
Jag skulle köra upp ur garaget, stannade vid kortläsaren, hissade ner rutan, drog kortet och porten öppnades. När jag skulle hissa upp rutan igen så sa det "klonk" och sen försvann rutan ner i dörren. Inte det man förväntade sig precis.. den skulle ju upp, inte ner..
Det visade sig vara ett fäste till rutan som hade gått sönder. Bäst av allt var att man var tvungen att byta hela elhiss-motorn för den var integrerad... Verkstaden hade den inte ens hemma.. kanske är sällsynt att det behöver bytas? Iaf, idag kom domen på dryga 1900 kr.. Fint..
Det jobbiga är att det är min mammas bil.. och hur pinsamt kändes inte det här?? Nä fy fasen..

Är sugen på att byta mobiltelefon. Tänkte sälja min Sony Ericsson W900i och skaffa en Sony Ericsson W850i.. Kanske det är ett nedköp dock. Kameran verkar lite sunkig, den har inte ens autofocus som jag har nu. Och båda har 2 megapixels kamera. Sen läste jag på nåt forum att det kanske skulle presenteras ett par nya Sony Ericsson modeller nu i september/oktober. Så det borde ju va när som helst isf.. Jag var på obsi och maxi och handlade idag, passade på att smita in på onoff för att klämma på telefonen. Det visade sig att dom tog 4895 kr..inte lite dyrt.. på nätet finns den för ca 3700 kr.. en viss skillnad i pris.

Ringde möbelfirman idag. Denna veckan skulle jag få den resterande hörn- och 2-sits delen. Jag hoppas verkligen att skiten löser sig då för nu har allting pågått sen i maj.. lite surt faktiskt. Blir det fel nu igen så tänker jag banne mig häva köpet.. Borde inte va helt omöjligt!

Tänkte ringa mormor nu och höra hur det är med henne och hennes onda och svullna ben..

ciao!