onsdag, augusti 30, 2006

Java java java....


Skolan börjar ju inte sådär jättebra. 1:a året gick bra, inga omtentor ens...
Nu inleder vi 2:a året med att läsa Javaprogrammering och, vad som kallas, Windows administration 2. Det sistnämnda går bra men javaprogrammering...usch..

Jag har aldrig fixat det här med programmering och inte heller denna gången lyckas jag överhuvudtaget. Just nu känns det som att jag inte har minsta chans att klara kursen vilket inte är så bra. Inte hjälpte det att köpa en bok om det heller. Känns bra...

Nu är jag ledig fram till måndag. Ska bli skönt.

söndag, augusti 27, 2006

Flygshow


Igår var jag nere i Kristianstad med en kompis. Det var flygshow för hela slanten.
Det var halvmulet hela tiden och lagom till att vi hade åkt kom regnet. Perfekt tajming.

Det var kul att se massa plan, det tråkiga är att man inte fick gå fram till dom utan var tvungen att hålla sig bakom avspärrning. Jag har ju alltid velat lämna ett fingeravtryck på JAS...
Det var besök med två plan (Mirage) från franska flygvapnet varav ett deltog på flyguppvisningen. Precis som med JAS uppvisningen så var det samma med Mirage flygningen att man verkligen kände hur marken dånade av jetmotorn när planet flög över fältet och stack rakt upp. Lite som en mindre jordbävning...typ..

Kul var det iaf. Eftersom jag gick upp vid 05:15 (aldrig gjort det på typ 1½ år) så var jag ganska slut igårkväll och somnade hyffsat tidigt.

På min hemsida finns alla bilderna från gårdagen. Tyvärr så var inte kameran så bra inställd så dom är lite grådassiga bilderna. Men det kan man ju fixa till lätt i photoshop exempelvis..
Bilden här på bloggen tyckte jag blev bra iaf. Kändes lite coolt att stå rakt framför planet.. I bakgrunden syns Saab SK-60 plan som var där och hade uppvisningen. Blue Angels svenska motsvarighet..

Redan söndag idag. Imorgon är det dags för 2:a skolveckan...jobbigt.

torsdag, augusti 24, 2006

Kristianstad på lördag

På lördag blir det till att åka (bil) ner till kristianstad för att besöka Kristianstad Airshow. Åker ner tillsammans med en gammal jobbarkompis som håller på att ta flygcertifikat himself. Det enda jobbiga är att jag ska vara hemma hos honom vid 06:30. Det tar typ 15-20 minuter att köra hem till honom. Jag vågar inte tänka på när jag behöver ställa klockan för att gå upp..
Man kommer nog somna ganska lätt på kvällen sen till dofterna av jetbränsle kvar i näsan..haha

Anyway, det ska bli mycket roligt och jag ska försöka att inte glömma bort att ladda kameran och damma fram alla minneskort jag har.

För övrigt...
På onsdag nästa vecka kommer möbelfirman och hämtar den dom skadade soffdelarna, 2:sitsen och hörn:sitsen. Sen får jag vänta ytterligare 3-4 veckor på att nya ska komma hem från fabriken i italien.. förhoppningsvis ska dom nya delarna inte vara skadade när jag väl får dom..

Dags att lägga sig.. Ska gå på en föreläsning i skolan om typ 9 timmar och 52 minuter.

tisdag, augusti 22, 2006

2 dagar

Dear diary,

Idag är andra dagen avklarad i skolan, tillbaka från sommarlovet/semestern..
Det var väl ingen direkt mjukstart, kl 8 igår så började det direkt med föreläsning om java programmering. Mina tankar var någon helt annanstans mestadels under dom 2 timmarna... Programmering kräver logiskt tänkande, det klarar inte jag. Om man får gnälla lite så har jag svårt att se nyttan i att göra java applikationer när man jobbar som nätverkstekniker. Det blir 5 hårda poäng där här..

Det blev iaf till att köpa en bok igår efter skolan. 599 kr satt fint. Jag fick nästan 6 bonusstämplar iaf. 10 stämplar = 100 kr rabatt på nästa inköp..wow..

På sätt och vis är det skönt att vara tillbaka i dom gamla gängorna men jag saknar ändå jobbet lite. Den här gången hade jag roliga arbetsuppgifter när jag jobbade i somras.
Sist, men inte minst, så hade det ju inte suttit fel med 4 veckors ledighet till kanske..

Nu har jag betalat hyran för nästa månad. Kanske man ska titta lite på tv nu. Cops börjar ju på tv6 om 2 minuter.

fredag, augusti 18, 2006

Eddie Meduza Rock's Forever


När jag åkte till affären häromdagen så stod det en gammal raggar-van (observera dom tonade bakljusen) framför mig med det här coola klistermärket på ena bakdörren... Raggarkulturen lever fortfarande! :)

Nästan sista dagen

Sommarlovet/semester börjar lida mot sitt slut.
Tråkigt, det känns som att det var typ...förra veckan som man blev ledig trots att man innerst inne vet att så inte är fallet. På måndag kl 8 börjar skolan igen. Enligt schemat så verkar det inte bli någon mjukstart, istället handlar första föreläsningen om Java-programmering. Samma vecka börjar även Windowsadministration 2 (Windows 2003 server)..
Well, 1 år på högskolan är avklarat utan omtentor. Det är jag lite stolt över faktiskt. Får se hur det blir det här året...



Var med mamma och mormor i skogen häromdagen och tittade på medans mamma plockade svamp.. Att gå i en varm skog med 100000 olika småkryp (fästingar) överallt och 1000000 flugor i luften är inget upphetsande.. Men lite svamp fanns det iaf.. På bilden håller mamma fram två små kantareller.. Skogens guld, enligt henne..

måndag, augusti 07, 2006

Britney Spears

I helgen så hjälpte jag en kompis och hans fru att flytta från lägenhet till hus. Vi var ett antal stycken och det var, hur konstigt det kanske låter, riktigt kul. Bortsett från den grillade maten på kvällen så var nog dagens höjdpunkt när deras lille son sprang runt utan blöja på altanen. Han stannade till och helt plötsligt så ploppade det ut någonting där bak som blöjan skulle fångat upp.

Det låter inte kul alls kanske men man skulle nog ha varit där..situationen i sig gjorde mycket..

Såg på Expressen att det fanns en video på Britney Spears där hon beteer sig allmänt konstigt. Se själv (klicka här), visst ser hon allmänt hög ut?

Nu är det två veckor kvar innan skolan börjar. Tiden går fort. Mycket fort...
Var inne på jobbet och hälsade på idag, det var kul att träffa folk som var borta på semester när jag jobbade.. haha.. jaja..

Men coolast är ju ändå Hondas robot: ASIMO! Vill ha! :)

torsdag, augusti 03, 2006

Trasig ny soffa



I maj beställde jag en ny hörnsoffa i en större möbelbutik. Det blev lovat 4-6 veckors leverans vilket skulle bli en leverans precis innan min födelsedag så dom som kom hade någonstans att sitta. Jag hade redan sålt min dåvarande soffa och fåtöljer. 5:e veckan kontaktade jag butiken för att höra statusen. Efter att motvilligt kollat efter när nya hörnsoffan skulle komma visade det sig att beställningen var felaktig, att fabriken hade semesterstängt flera veckor framåt.

Efter många om och men och letande i butiker efter en hörnsoffa jag kunde köpa direkt så blev det en, dyrare, som fanns i butiken på ursprungliga stället. Den hade en, typ, 2 mm bläck fläck från en kulspetspenna. I butiken sa dom att dom lätt får bort det med sina super-duper medel. Någon dag senare när dom ringde för att tala om när dom skulle komma fick jag veta att dom inte fick bort fläcken så jag skulle få en helt ny likadan soffa men att dom ändå skulle köra hem den jag skulle köpt och att dom samtidigt beställde en ny. Idag ca 5-6 veckor senare ringde dom och sa att den nya hade kommit och dom kom även ut med den idag. Det är en hörnsoffa: 2-sits,hörna,3-sits. När killarna från butiken packade upp soffan visade det sig att 2:an och hörnan var skadade. Eftersom skyddsplasten inte var skadad så måste detta skett på fabriken..

Efter att dom pratat med ägaren av affären så lämnade dom den nya soffan hos mig och tog hem den gamla. Ägaren ska komma ut efter semestern och titta på soffan här på plats..
Det hade ju varit skönt om allt hade varit avklarat idag..men icke..
Nu är det väl ytterligare 4-5 veckor kvar av väntan..

Never ending story?

Det värsta är att jag redan betalat när jag köpte den här soffan för första gången..
Inte det smartaste man kan göra, men allt står inskrivet i kvittot så det finns papper på det iaf..


Oavsett vad, soffan är sjukt skön och fluffig och den ger en många sköna oväntade insomningar framför tv'n..

Imorgon är det fredag!

onsdag, augusti 02, 2006

Slut på det roliga



Nu är dom 3 dagarna över, systern och hennes sambo är tillbaka och hämtade ikväll Zanny.
Sedan i söndags hann vi klara av ett par promenader, i måndags kväll gick vi hem till mina föräldrar och hälsade på. Lite komiskt var att varenda gång vi gick ut på dagen i tisdags så började det regna efter en stund. Det tog ca 50 min att gå till föräldrarna och när vi gick in på deras gata började regnet stänka. 2 minuter efter att vi gått in öppnade sig himlen och det regnade verkligen "katter och hundar".. Vilken tajming..

Idag gick vi hem till mormor som bor en bit från mig. Där blev vi kvar tills systern och sambon kom och hämtade Zanny. Hon hade det ganska behagligt där, kunde springa runt på tomten och lägga sig vart hon vill och inte behöva va i en trång lägenhet där medeltemperaturen just nu är typ 27 grader.

Hur som helst, jag hade roligt. Hoppas det blir fler gånger!

Imorgon blir det en resa till Kosta. Tydligen har det öppnat någon sorts outlet affär där och min mamma tycker verkligen att vi ska åka dit och kolla.. jaja..

PS.. jag kunde inte hitta någon mer fjollig bild till det här inlägget, än den ovan.. DS