söndag, juli 30, 2006

Hundvakt



Min syster och hennes sambo åker till Danmark för två dagar nu. Dom åker egentligen först imorgon bitti men eftersom dom bor typ 2 mil från mig så kom dom förbi och lämnade Zanny, ja så heter hon, till mig nu ikväll. Förmodligen är hon världens snällaste hund bortsett från dom tillfällena det kommer en annan hund i närheten och hon vill börja leka. Då hoppar hon runt som värsta apan och skriker av glädje så att den andra hunden blir rädd och bara vill gå därifrån..haha.. eller, riktigt så illa är det faktiskt inte..

Vi gick en runda nyss och även fast den inte var så jättelång så var hon helt slut när vi kom hem. Det är ju typ 20-25 grader varmt ute om kvällarna nu fortfarande.

Lite snabbfakta är att Zanny är en blandras mellan Schäfer, Golden och Labrador. Hon är en kvinna i sina bästa år, 8 ungefär.

Brände mig på knäna ute i solen idag som tusan. Det bränner inte lite...kan man lugnt säga... Ha inte shorts på dig när du sitter på en parkbänk när det är soligt ute.. Dagens tips.

onsdag, juli 26, 2006

Öland

Efter att ha varit sjukt varmt och en luftfuktighet motsvarande en tropisk djungel här i lilla Kalmar så har det äntligen blivit behagligare. Temperaturen är densamma, typ 29 grader varmt konstant men långt ifrån lika fuktigt. Jag väntar ivrigt på några kalla dagar som kyler ner lägenheten lite, min AC behöver lite hjälp.

Min syster hälsar på ikväll. När hon åkt bär det av iväg och gå en sväng. Kanske senare på kvällen även en sväng över till Öland för att se hur landet ligger i Borgholm. Det lär väl ligga en armada med stora, lyxiga båtar i hamnen..

Ska vara hundvakt nu på söndag till tisdag åt systern och hennes sambo då dom ska åka till Danmark. Ska bli kul! Sista gången jag var det så började hon, lite lägligt, att börja löpa typ efter att jag haft henne hemma i 5 minuter.. Det är ju ingenting egentligen men det blir väl ändå att man tänker till lite ibland och hoppas att man slipper det. Oavsett vad så blir det nog väldigt roligt! :)

Nu ska jag dammsuga och fortsätta tvätta. Kanske jag lyckas tömma tvättkorgen även denna gången...

söndag, juli 23, 2006

Nya krukor till bananerna


Idag var jag på IKEA för att handla nya krukor till mina egenhändigt odlade bananplantor (oj va coolt det lät). Givetvis mätte jag inte mina nuvarande banankrukor innan jag åkte, inte ens tittade jag till dom för att spara ett "ögonmått". Så när jag väl stod och plockade bland alla krukorna dom hade så kom jag fram till att dom jag köpte nu idag förmodligen bara är lite större än dom jag har hemma.. Men icke.. Fast glad i hågen kom jag hem med två nya krukor till mina två plantor.

Dom var nog inte direkt "storleken större".. Dom nya är 27x27 cm och dom jag har bananerna i nu är 14x13 cm.. Jag ska nog spara kvittot, fast kanske det är lika bra att slänga över dom i stora krukor direkt istället för att byta upp sig hela tiden. Dom växer ju som bara den.

Sen köpte jag även 10 meter jordad kabel, såna där påsklämmor man klämmer på fryspåsar samt lite annat plock.

lördag, juli 22, 2006

Dag 1.

Första riktiga semesterdagen. Eller sommarlovsdagen kanske man ska kalla det? Whatever, jag är ledig nu iaf. Igår var sista dagen på jobbet. Det kändes tråkigt att gå därifrån och inte veta att man kanske kommer va där på ett tag igen eftersom skolan åter igen börjar i augusti.

Imorgon måste jag handla lite. Som det är nu så vet jag att dom få brödskivorna jag har kvar kommer ta slut idag eller imorgon. Sen såg jag att jag inte hade något ris, det är ju bra att ha om man ska koka..ris..

Ska nog åka ut en kort sväng till min syster och hennes sambo. Han har varit i kristianstad och köpt en motorcykel idag. Haha...när dom började närma sig hemmet så upptäckte han (han körde den hem) att han tappat oljepluggen.. Hoppsan...

För övrigt är det varmt och klibbigt. Det har smååskat hela dagen på avstånd.

torsdag, juli 20, 2006

Bra eller anus?

Imorgon är sista dagen på jobbet innan semestern. Efter semester så är det åter dags att börja skolan igen.
Precis som för ett år sen när jag började plugga så har jag även nu en jättekluven känsla om ifall jag ska strunta i skolan och fortsätta jobba eller bara bita ihop och gå klart 2:a året och få min examen.. Om jag inte gör det sistnämnda så har jag ju kastat bort ett helt år i onödan så då kan jag väl likaväl gå klart resten av tiden..

Så självklart kommer man sakna alla arbetskamrater, glada ansikten, sjuka skämt och låga humor...
Förhoppningsvis blir det fler besök än tidigare på jobbet under tiden.. Jag måste ju kolla mailen ibland iaf :)

Dom 6 veckorna jag jobbat nu känns bara som 2 veckor, tiden har gått tok-fort!

Jag hoppas bara att jag inte varit en allt för stor pain-in-the-ass för alla. :)

Kan fortfarande inte bestämma mig om det här är bra eller anus...

lördag, juli 15, 2006

Lördag



















Äntligen helg!

Ska träffa en klasskompis och hans kompis idag på dagen. Båda är nere från Trosa en kort sväng över helgen. Kanske det blir lite minigolf? Har inte spelat det på över ett år så det skulle ju va kul.

En vecka kvar på jobbet. Känns faktiskt tråkigt att gå därifrån.
Självklart ska det bli skönt med ledighet innan skolan börjar eftersom jag inte haft något sommarlov ännu. Men det lär nog kännas lika kluvet som förra sommarn när jag gick från jobbet för att börja plugga. Det är ju som en familj där ju..

tisdag, juli 11, 2006

En dubbel



















Söndagens fotosession med Sofia gick hyffsat. Blev en hel del fina bilder. När alla lyckade är genomgångna och retuscherade (haha) så lägger jag ut dom på min vanliga hemsida, nämligen galleri.pxlar.com



Och bokhyllan da.. Det var precis att alla filmer fick plats i bokhyllan.. Ett par stycken till längst ner så vore den helt full. Men nu när jag flyttat ut alla filmer från bokhyllan i sovrummet så blev det faktiskt lite bättre, nu finns ju filmerna ännu närmare TV'n och DVD'n. Nu återstår det bara att arkivera dom gamla VHS banden någonstans också..

måndag, juli 10, 2006

Italien vann







Även idag så kommer Fredrik och vill vara med, på eget initiativ.
Anton och Fredrik är Kalmars största Italien fan..

söndag, juli 09, 2006

Centrifugering


Jaha. Här tvättat hela dagen känns det som. Varför måste man tvätta i olika temperaturer och olika färger för att det tydligen ska bli bra? Jag har iåfs aldrig provat att bara kasta in allt och trycka på startknappen. Men min sedvanliga otur gör nog att det inte skulle bli ett lyckat resultat. Nu piper maskinen att den är färdig...

lördag, juli 08, 2006

Fota imorgon


Imorgon blir det fota av! Hoppas det blir lika roligt som jag hoppas. Det jobbiga är att ett av mina minneskort är trasigt så det blir till att ta med datorn så jag kan lägga över bilderna när minnena är fulla. Bara jag inte glömmer usb kabeln..bäst jag lägger fram den..haha börjar redan bli senildement...

fredag, juli 07, 2006

Varmt


Kom hem precis. Tittade in temperaturen i köket.. 29.2 grader. I sovrummet är det 29.3 grader. Sjukt varmt.. Nu ska ac:n få jobba hela kvällen! Huva

Linslus


Även idag så kommer Fredrik och vill vara med på bild. Denna gången ville han även ha med Martin på bild! Fredrik = Hasselhoff?

Agerum, del 2


Såhär blir det. Idag ska jag byta ut cd-ställen, varav ett syns till vänster i bilden till samma modell men samma färg som bokhyllan. Det var även med en baksida man kunde spika dit men jag tror inte det blir snyggt förrän nya, ljusare, tapeter kommer på plats. För nu ser det verkligen lite knäppt ut med dom blåa.. Jag var lite orolig att jag inte skulle sätta ihop den på rätt sätt trots den medföljande manualen. Det gick dock bra utan problem :)

torsdag, juli 06, 2006

Agerum, del 1


Det var sjukt varmt inne på ikea. Aldrig mer går man i jeans inne på ikea förrän det är max 10 plusgrader ute. Ska öppna lådan och börja skruva och se hur långt jag kommer innan det är dags för sängen.. Fortsättning följer! Träffade Johan M och hans trevliga tjej jag precis glömt bort namnet på (förlåt!). Det var kul. :)

Trångt och svettigt


Live från ikea medans dom andra räknar mått på bokhyllor.. Det är mer folk än det ser ut som på bilden! Hoppas min bokhylla finns kvar ute på plocka-själv lagret åtminstone...

IKEA


35 minuter till jag slutar jobba. Känns hur länge som helst! Ska till IKEA efter jobbet och köpa en bokhylla. Och nej, det är inte en Billy!

Dagens lunch


Helt ok men att äta risifrutti med en gaffel? Upp till bevis!

onsdag, juli 05, 2006

Vad händer med mina bananplantor?


Häromdagen så planterade jag ut mina två egenhändigt odlade bananplantor i egna krukor och ny jord. Till min fasa så såg jag nyss att bladen börjat gulna ännu mer än innan jag planterade om dom. Nu är verkligen massa TLC som gäller! Jag som trodde att medelhavsjorden jag köpte skulle göra susen...


Här finns det mer info och bilder på bland annat bananerna: http://galleri.pxlar.com

+28 grader


I samma ögonblick jag öppnar dörren till lägenheten så märker jag att det knappast är 20 grader inomhus så det var bara att kila in i vardagsrummet och sätta igång den portabla ac:n på lägsta temperatur och fullt flås och låta den gå hela kvällen så temperaturen sjunker vill åtminstone 23 grader nånting istället för 28...

Vad heter du som brasse?


Själv heter jag Karlssardo.. Kolla vad du heter på http://www.minimalsworld.net/BrazilName/brazilian.shtml

Heja Italien!!!


Anton och Fredrik är äkta italienare! Förlorar Italien i finalen eller avgör Totti på straffar?

tisdag, juli 04, 2006

Allt vitt blir v-v-v-viiitt


Pappa målar om allt vitt på föräldrarnas hus. Förhoppningsvis blir det annan färg på resten av huset istället för samma gamla aprikos färg. Den som lever får se...

Mattias


Hoppsan...

IQ Test


Bättre än Andreas 128.. . hehe

Fredrik är desto gladare!


Han lyser som solen!

Frukost


Dagens frukost: havrefras med klöver-mellanmjölk. Blaskigt men ändå lite mättande..

Ufo


Mitt ufo är kul att flyga. Fruktansvärt svårt dock så alla flygningar längre än 15 sekunder är jag stolt över ;)

Premiär


Jaha, då var det dags att pröva det här! :)
Hela bloggen görs från mobilen, ja den som låg i kartongen på bilden..